Yritys

Simulon tarina

Yrityksen perustaminen tai liiketoiminnan kasvattaminen lähimarkkina-aluetta kauemmaksi on yhä relevantimpi vaihtoehto useammalle ihmiselle asuinmaasta riippumatta. Ihmisten osaaminen, globaalit markkinat ja yhteydet mahdollistavat ennennäkemättömällä tavalla uusien liiketoimintojen luomisen ja kasvattamisen.

Yrityksen menestymisen edellytyksenä on yksinkertaistettuna kolme asiaa:

1) Liikeidea, jonka tuotteista tai palveluista asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

2) Liiketoiminta, jossa tulot ovat suurempia kuin menot pitkällä aikavälillä.

3) Henkilö tai henkilöt, jotka ovat oikeasti innoissaan tuotteista tai palveluista, joita aikovat tuottaa ja myydä.

Simulon ensimmäinen Excel-pohjainen taloussuunnittelun työkalu syntyi yli 40 vuotta sitten kertomaan käyttäjälleen, onko tässä yritysideassa, kasvusuunnitelmassa tai liiketoiminta-alueen kehittämisessä järkeä vai ei? Simulon tulos- ja tase-ennakoinnin Excel on muovautunut nimenomaan työkaluksi, jonka on käyttäjälleen ergonominen ja helppo. Se on kehitetty työvälineeksi, jolla konsultti Lasse Karjalainen on opettanut tuhansia yrittäjiä ja yrityksen johtoryhmiä ymmärtämään ja suunnittelemaan itse yrityksensä taloutta pitkällä aikavälillä.

Simulon tulossuunnittelun työkalu opettaa käyttäjäänsä pelkistämään ja poimimaan liiketoiminnasta olennaisen, olipa kyse sitten miljoonayrityksestä tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevasta henkilöstä. Ennen kaikkea kyseessä on työkalu, joka auttaa katsomaan tulevaisuuteen, ennakoimaan ja suunnitelemmaan pitkällä aikavälillä. Työkalun fiksuin ominaisuus on yksinkertainen termistö, jonka avulla sekä rahoittaja että yrittäjä voivat keskustella taloudesta yhdenvertaisina. Helposti ymmärrettävän rakenteensa ansiosta työkalumme tuo liiketoiminnan suunnittelijat samalle puolelle pöytää.

Liikeideoiden kehittäminen on joskus tunteikasta toimintaa. Omat tai toisten ideat ovat kuin lapsia, joiden ominaisuudet ja kasvu nähdään joskus ruusunpunaisten lasien läpi. Kun ideat muutetaan numeroiksi, kasvu- ja kehittämissuunnitelmia voidaan tarkastella vähemmän herkästä kulmasta.

Simulon tulossuunnittelun työkalu on nähnyt tuhansia yrityksiä. Se on näyttänyt käyttäjilleen riemukkaita mahdollisuuksia, varoittanut uhkaavista kriiseistä, antanut toivoa tulevaan. Simulo on tehty jokapäiväiseen käyttöön henkilöille, joiden on menestyäkseen kyettävä ennustamaan ja laskemaan ovatko tulot isompia kuin menot pitkällä aikavälillä. Matkan varrella tulos- ja tasesuunnittelun rinnalle on kehitetty myös lisää työkaluja helpottamaan yrityksen hinnoittelua ja kassanhallintaa.

Liity joukkoomme ja huomaa, että talousosaaminen on helppoa!

Muut käyttömahdollisuudet

Minustako yrittäjä? Start-up- yrityksen rahoitus. Kasvuyrityksen suunnittelu ja rahoitus. Johdon ja johtoryhmän tärkein työkalu. Yrityksen suunnittelu vaikeuksien keskellä. Yrityskaupan mitoitus ja rahoitus. Simulo toimii yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Yrityskohtainen käyttö

Yrityksen omistajan ja johtoryhmän yksi parhaista kavereista on tulos- ja tase-ennuste, joka pitää kutakuinkin kutinsa.

Oppilaitokset

Yrittäjyys on yhä useamman opiskelijan unelma ja todellinen vaihtoehto. Toiset suunnittelevat uraa talouden ammattialisina tai yrityskehittämisen parissa. Simulon työkalut vievät osaamisen käytännön tasolle kiinnostavasti ja olennaiseen keskittyen.

Yritysneuvonta

Simulo-laskelmien avulla saat nopeasti ja turvallisesti rakennetuksi suunnitelman, jonka tulkinta ja muokkaaminen yhdessä asiakkaan kanssa käyvät helposti.

Aloittava yritys

Oletko pyörittänyt päässäsi oman yrityksen perustamista? Testaa suunnitelmasi Simulon laskelmien avulla. Tee vaihtoehtoja. Myy suunnitelmasi rahoittajille.