Yritysneuvonta

Simulo yritysneuvonnan tukena

Yritysneuvonnan haastavin rasti on saada asiakas hahmottamaan konkreettisesti, kuinka paljon liikevaihtoa on saatava kertymään, jotta menot ja poistot saadaan katettua ja kuinka paljon käyttöpääomaa tarvitaan, että liiketoiminta pyörii häiriöttä. Kun toimintaa kasvatetaan, taseeseen liittyvien erien suunnittelu nousee tärkeysjärjestyksessä hyvin merkittäväksi. Miten investointeja ja kehittämiskuluja rahoitetaan, miten ne aktivoidaan ja miten esim. sijoittajille ja rahoittajille osoitetaan liiketoiminnan potentiaali?

Simulon S1- ja S2-laskelmat yksinkertaistavat ja pelkistävät lukuja. Ne näyttävät samanaikaisesti useamman vuoden ennusteen niin tuloksen kuin taseen osalta. Aputaulukoiden avulla sekä tuloja että kuluja voidaan yksilöidä ja laskea yhteen. Nämä taulukot toimivat samalla liiketoiminnan suunnittelun välineinä: kuinka monta kappaletta, annosta tai palvelua tulee valmistaa tai tuottaa kuukaudessa, jotta kokonaisliikevaihto toteutuu? Samoin voidaan tehdä kulujen osalta. Simulon työkalujen yksi keskeinen hyöty on helposti avautuva ja käytettävä tase. Sen avulla voi yksinkertaisella tavalla nähdä ja suunnitella rahan riittävyyttä, lainojen lyhennyksiä, seurata poistettavien erien suuruutta ja tarkastella helposti pääomien suhteita.

Joskus asiakas on tilanteessa, että hänen täytyy arvioida kassan tilannetta tarkemmin kassabudjetin avulla. Tällainen tilanne voi johtua esimerkiksi mittavasta kehittämis- tai investointitarpeesta. Joskus yritys on puolestaan ajautunut vaikeuksiin ja kassan riittävyys on arvioitava huolella. Simolalta löytyvät ratkaisut myös kassabudjettien toteuttamiseen.

Simulon Excel-pohjaiset työkalut ovat erinomainen apu sellaiselle yritysneuvojalle, joka haluaa aktivoida asiakkaansa ymmärtämään ja suunnittelemaan talouttansa itse.

Simulo on luonut omat työkalut myös maatalousyritysten laskentaan. Simulo SMY1- ja SMY2- työkalut toimivat kuten S1- ja S2-laskelmat, mutta huomioivat maatalousyrityksen keskeiset tunnusluvut ja yritysrakenteen.

Muut käyttömahdollisuudet

Minustako yrittäjä? Start-up- yrityksen rahoitus. Kasvuyrityksen suunnittelu ja rahoitus. Johdon ja johtoryhmän tärkein työkalu. Yrityksen suunnittelu vaikeuksien keskellä. Yrityskaupan mitoitus ja rahoitus. Simulo toimii yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Aloittava yritys

Oletko pyörittänyt päässäsi oman yrityksen perustamista? Testaa suunnitelmasi Simulon laskelmien avulla. Tee vaihtoehtoja. Myy suunnitelmasi rahoittajille.

Yrityskohtainen käyttö

Yrityksen omistajan ja johtoryhmän yksi parhaista kavereista on tulos- ja tase-ennuste, joka pitää kutakuinkin kutinsa.

Oppilaitokset

Yrittäjyys on yhä useamman opiskelijan unelma ja todellinen vaihtoehto. Toiset suunnittelevat uraa talouden ammattialisina tai yrityskehittämisen parissa. Simulon työkalut vievät osaamisen käytännön tasolle kiinnostavasti ja olennaiseen keskittyen.